Proban is een merknaam van Rhodia voor een finish die gebruikt wordt om een stof vlamwerend te maken. Synoniemen voor vlamwerend zijn vlamvertragend, brandwerend of brandvertragend.
Naast Proban zijn er nog wat andere merknamen die worden gehanteerd om vlamwerende stoffen aan te duiden zoals Pyrovatex en Tiprobatex.
 
 
 
De meest gebruikte merknaam voor vlamwerende kleding is Proban. Daarom zullen we voor het gemak deze ook gebruiken voor de andere kleding die vlamwerend behandeld is. Nomex is een van zichzelf vlamwerende vezel.
 

Proban merkkleding

Proban jassen van SioenProban jassen van Helly HansenProban jassen van PortwestProban jassen van BlakladerProban jassen van HavepProban jassen van Dickies 
 
Woltex.nl levert een groot assortiment Proban kleding:
 
 
 

Proban lasoveralls

 
Proban overalls worden vaak ook lasoveralls genoemd.
Het meest duurzaam zijn Proban overalls van katoen/ Kevlar. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor de lasindustrie. Door de Kevlar wordt het minuscuul kleine brandgaatje gefixeerd waardoor de stof niet verder kerft.
Uiteraard zijn er ook de bekende Proban lasoveralls met capuchon.
 

Proban overalls van Woltex

Flame retardant vlamwerend brandwerend Woltex
Woltex Proban overalls en Woltex Proban bodybroeken worden in eigen beheer geproduceerd van 100% Nederlands doek. Hierdoor kan een topkwaliteit worden aangeboden voor een scherpe prijs.
 
 Woltex Overalls kat/ pol Proban® met capuchon Woltex Overalls katoen Proban® knoop d.blauw
 
Meer weten over ons assortiment brandwerende en vlamwerende kleding?

Een deel van ons assortiment vlamwerende kleding staat hier onder. Bekijk het volledige assortiment in onze webwinkel.
 

Woltex vragen offerte bedrukken tevreden bedrijfskleding