Wat zijn werkjassen?

Werkjassen zijn jassen die door uw werknemers worden gebruikt tijdens werkzaamheden. Het is een soort werkkleding of bedrijfskleding. Vaak worden werkjassen gebruikt in combinatie met werkjassen.

Hiervoor moeten de jassen vaak - afhankelijk van de werkzaamheden - aan bepaalde eisen voldoen. Dit kan praktisch zijn maar ook gaan om een beschermende werking tegen arbeidsomstandigheden of weersomstandigheden.

Ook kunnen werkjassen worden gekozen op basis van de huisstijl en kleuren van uw bedrijf.
Uiteraard kan Woltex.nl uw werkjassen ook voorzien van bedrukking. Neem hiervoor contact met ons op.

Praktisch

Een werkjas moet vooral praktisch zijn voor de werkzaamheden. Moet uw personeel veel gereedschap of andere materialen bij zich dragen? Dan zijn er werkjassen met veel zakken.
Als uw werknemers veel zitten tijdens het werk dan is het verstandig om te kiezen voor een korte werkjas. Is dit niet het geval dan is een lange werkjas wellicht praktischer.

Naast jassen zijn er ook bodywarmers. Deze houden alleen de torso warm.

Er zijn ook werkjassen specifiek voor bepaalde doelgroepen. Zoals dameswerkjassen en kinderwerkjassen

 

PKA Stofjassen Star grijs

 

Gevoerd of ongevoerd

Net als bij gewone jassen zijn werkjassen beschikbaar met of zonder voering.

Ongevoerde werkbroeken zijn geschikt voor buitenwerk in de zomer en lente als het weer warmer is. Of voor werkzaamheden binnen in ruimtes waar het niet koud wordt.

Gevoerde werkjassen zijn noodzakelijk bij werkzamheden buiten in de winter of herfst als het koud is. Of in koude binnenruimtes zoals koelruimtes.

Naast de gewone gevoerde werkjassen met vaste voering zijn er ook werkjassen met losse voering. Deze voering is dan te verwijderen waardoor de jas zowel binnen als buiten en in elk jaargetijde te gebruiken is.

 

Weersomstandigheden

Er zijn ook werkjassen die moeten uw werknemers beschermen tegen weersomstandigheden. Bijvoorbeeld winterwerkjassen voor werkers die buiten werken als het koud is in de winter en herfst.
Deze hebben een dikke voering.

Speciale regenwerkjassen houden uw werknemers droog bij regen, sneeuw of andere neerslag, wat een stuk comfortabeler werkt.

 

Sioen Regenjassen Bantur

 

Arbeidsomstandigheden

Behalve weersomstandigheden zijn er ook arbeidsomstandigheden die invloed hebben op te de kiezen werkbroek. Wordt er gewerkt met een chemische stoffen dan is een werkjas met chemische bescherming noodzakelijk. 

Bepaalde werkjassen zijn specifiek voor speciale beroepen of branches. Bijvoorbeeld diepvrieswerkjassen voor werknemers die in diepvriesruimtes werken. Foodwerkjassen of voedselwerkjassen voor werknemers die met levensmiddelen/voedsel werken bijvoorbeeld in de levensmiddelenindustrie, catering of horeca en koksjassen specifieks voor koks.

Een stofjas is een soort werkjas die over de kleding heen wordt gedragen als bescherming in plaats van een overall.

Voor werkzaamheden met open vuur of lassers zijn er brandwerende / vlamwerende werkjassen zoals lasjassen.

Als er gewerkt wordt in een brandgevaarlijke omgeving zijn antistatische werkjassen erg handig omdat een vonkje hier niet gewenst is.

Antistatisch komt meestal voor in combinatie met brandwerend: brandwerende antistatische werkjassen.

Bij werkomstandigheden met minder zicht of waar het door de situatie belangrijk is dat werknemers beter worden gezien (zoals wegwerkzaamheden) zijn er werkbroeken met verbeterde zichtbaarheid door felle fluoriserende kleuren: fluoriserende werkjassen. Vindt het werk plaats in het donker dan zijn er reflecterende werkjassen. Deze zijn voorzien van reflecterende strepen.

Uiteraard zijn combinaties ook mogelijk. Zoals fluoriserende reflecterende antistatische brandwerende regenbroeken.

Blaklader Parka\'s High vis 4828 geel/blauw

 

 

Assortiment

Hier onder ziet u een deel van ons assortiment werkjassen.

Woltex levert een uitgebreid assortiment werkjassen van o.a. de merken: Blaklader, Sioen, PKA, Helly Hansen, Tricorp, Noname, Portwest, Havep, Santino en Mätterhorn.

Ons assortiment is groter dan onze webshop, dus aarzel niet om contact met ons op te nemen als u niet vindt wat u zoekt. 

Woltex vragen offerte bedrukken tevreden bedrijfskleding

Deel deze pagina
Delicious Digg Facebook Stumbleupon Twitter Reddit Google Bookmarks